Na pomoč, novinarji prihajajo!

20,00

To, dragi bralci, je pomoč, ki jo iščete, ko vas pokličejo, vam pišejo ali vas obiščejo novinarji. Če imate veliko izkušenj z njimi ali pa nanje naletite le sem in tja, veste, kako nadležni so – kar naprej sprašujejo. Ste vedeli, da boste s prispevkom po radiu, televiziji, na spletu, v časopisu ali reviji, v katerega vas želijo novinarji vključiti, precej bolj zadovoljni, če jim boste tudi vi zastavili nekaj ključnih vprašanj? Katerih, boste izvedeli v priročniku, ki je pred vami. V njem boste našli tudi številne trike dobrega sodelovanja z novinarji.

EAN: N/A Kategoriji: ,

Opis

Pri svojem dolgoletnem novinarskem delu za časopise, radio, televizijo in revije ugotavljam, da se ljudje novinarjev strašno bojijo – podobno kot odvetnikov in pristojnih inšpekcijskih služb. Številni se pri svojem delu zato držijo načela, da se je treba novinarjev izogibati. Žal pa zato tudi njihove dobre zgodbe, ki bi obogatile tako medijske vsebine kot tudi družbo, ostajajo skrite. Veliko bolj stresni pa so tudi stiki takšnih akterjev z novinarji ob morebitnih neljubih dogodkih.

Namen priročnika je kar najbolj pregledno podati odgovore na vprašanja in dileme, ki se ob stiku z novinarji (slednjega je po mojem mnenju dobro povzdigniti v odnos) porajajo. Ponuja kratka, jasna in učinkovita navodila za ravnanje, ki so jih številni zadovoljni uporabniki že preizkusili in presenečeni ugotovili, da delujejo. Teorije je med navodili le toliko, kolikor je je nujno potrebno za razumevanje novinarskega dela. Priročniku bi zlahka nadeli tudi oznako »instant«, pa ga s tem ne bi prav nič užalili.

Nikar ne mislite, da boste ob prebiranju in uporabi priročnika postali strokovnjaki za odnose z javnostmi. Sodelovanje z novinarji je le majhen, vendar še zdaleč ne zanemarljiv del tega obsežnega področja. Zagotovo pa vas ob pismu ali klicu novinarja oziroma srečanju z njim, če boste upoštevali praktične nasvete in navodila, ne bo več bolela glava ali vam nagajal želodec.

Petra Mlakar, avtorica priročnika in novinarka