Poletela

22,00

Knjiga POLETELA, od iskre do plamena, je moj knjižni prvenec, čeravno sem spisala že veliko gradiva: strokovne priročnike in članke, prispevke za knjige drugih avtorjev, uvodnikov, veznih besedil, motivacijskih govorov, krajših objav ter osebnih pisem. Veliko ljudi, ki me poznajo in spremljajo že vrsto let, so me spodbujali že dalj časa, da napišem tudi knjigo. Pogosto so mi povedali, da vedno znova radi poslušajo moje govore in berejo moja besedila. Da jih nagovarja moj slog, srčnost, rahločutnost, izpovednost in predvsem iskrenost. Da sem polna spoznanj, naukov, uvidov in dragocenih modrosti. Da pogled na zadovoljno žensko skozi lastne izkušnje mnogim med njimi daje navdih in da bi si želeli vsega tega še več, da bi se želeli učiti od mene … Iskra je tlela, a se je morala zgoditi pandemija in z njo zlom socialnega in družbenega življenja. Vedela sem, kaj nas korona uči.

Suzi Asfour pravi: Življenje mi je dalo za nalogo raziskovanje in me na pot poslalo z enim samim napotkom, ki se je glasil: »Imela boš lepo življenje, a najprej te bom naredilo močno!«In tako se je tudi zgodilo. Danes imam resnično lepo življenje, a preden sem dojela, kaj pomeni imeti lepo življenje, me je le-to pribilo na križ. Običajno nas šele težka kriza zares prebudi, da uvidimo, da ne živimo življenja, kot nam je namenjeno, kot globoko v sebi čutimo, da bi ga morali, življenje v skladu z našo pristno naravo in resnico našega srca. V procesu preobrazbe je moja srčika sprejela boleč razpad vseh težkih plasti, ki so jo hromile, prepoznala svojo zdravo moč in zadihala s polnimi pljuči. Odvreči sem morala vse, kar nisem, da sem lahko objela vse, kar sem. Šele takrat sem začela razvijati svoj potencial, stopila na pot razcveta in zaživela življenje, v katerem duša žari. In ta prehod iz življenja, kot ga živimo, v življenje, kot nam je namenjeno, je nedvomno izziv marsikatere ženske.”

Suzi Asfour, avtorica knjige

 

EAN: N/A Kategorija:

Opis

Suzi Asfour je pandemijo uporabila za ustvarjanje, ki ji je blizu – pisanje. Nastala je knjiga, ki ni samo njena iskrena izpoved o njej in njeni duhovni poti, temveč je enciklopedija duše, notranjega miru in vrelca življenja.

Bralka/bralec v njej lahko prepozna, kako naši vzorci in prepričanja, pridobljena skozi vzgojo in okolje, vplivajo na realnost našega življenja. Spoznajo, da so vsi naši »sovražniki« v nas samih, zaradi katerih pa se nezavedno znova in znova zapletamo v čustvene drame polnih bolečin. Dokler ne omagamo v krizo, za katero pa avtorica pravi, da je v resnici klic k prebujenje iz iluzije. Je dar k preobrazbi, v kateri se lahko s preprostimi, a zavestnimi koraki očistimo vseh omejujočih notranjih spon. Ko to storimo, lahko ponotranjimo temeljne življenjske zakone, ki so tudi edini stebri pravega človeškega ravnanja in vodijo v ozaveščeno življenje.