Skrita moč – šest stebrov uspešnega kadrovanja

62,00

V knjigi »Skrita moč – šest stebrov uspešnega kadrovanja« avtorice Milene Pervanje so pregledno obravnavani kadrovski procesi, s katerimi se srečujejo menedžerji, kadroviki in drugi selektorji v malih in velikih podjetjih.

Stebri, na katerih temelji moč kadrovske funkcije, so: kadrovske potrebe, iskanje kadrov, selekcija, zaposlitev, uvajanje in etika. V obliki priročnika, ki ga bodo podjetniki in kadrovski strokovnjaki večkrat vzeli v roke, prinaša praktične napotke in zanimive izkušnje vsem, ki jih tematika zanima. Ob nekoliko spremenjenem zornem kotu bo priročnik dobrodošla opora tudi iskalcem zaposlitve, saj bodo tako bolje razumeli procese, ki jih čakajo v kandidacijskih postopkih.

EAN: N/A Kategoriji: ,

Opis

Milena Pervanje je v sproščeno poljudnem, a kljub temu strokovno praktičnem jeziku v pripoved vpletla svoje dolgoletne izkušnje s kadrovskega področja, ki jih je obogatila s primeri dobrih in katastrofalnih praks, z nasveti in orodji za podporo v teh procesih.

Knjiga je praktični priročnik za vse, ki se ukvarjajo z ljudmi v poslovnem okolju. Prav ti ljudje pa so ključ do uspešne organizacije. Sveti gral vseh kadrovskih procesov je najti ustrezne strokovnjake za določeno delovno mesto v organizaciji, postaviti prave ljudi na prava delovna mesta in jih po vnaprej domišljenem procesu uvajanja primerno usposobiti. V vse te stebrne procese pa je vtkana etika, ki, kot sol v jedi, izkazuje vrednote selektorjev in, širše gledano, organizacije.

Avtorica je vrsto let delovala kot kadrovska svetovalka in sogovornica vodstvom številnih mednarodnih in regijskih organizacij, ko so se te soočale z zapolnitvijo ključnih pozicij z ustreznimi strokovnjaki. Ob tem se je izpopolnjevala tudi v veščinah coachinga in v metodologijah presoj kompetenc.